VIDEO: Ekološki aktivisti narandžastom farbom isprskali Gučijevu novogodišnju jelku u Milanu

Ekoaktivisti nevladine grupe Ultima đeneracione isprskali su ispirajućom narandžastom farbom Gučijevu novogodišnju jelku postavljenu u galeriji Vitorio Emanuele II u Milanu, piše Ansa.
Aktivisti kampanje "Fond za popravku", ogranka Ultima đeneracione, saopštili su da je taj gest oblik protesta protiv "kompanije koja fakturiše 10 milijardi godišnje, daje milion u dobrotvorne svrhe, a u međuvremenu nastavlja da podstiče sistem luksuza i potrošnje".
Iz "Fonda za popravku" dodato je i da je Gučijeva jelka naišla na široku kritiku usled promovisanja "neodrživog načina života" uprkos ekonomskoj krizi u zemlji.
Ekološki aktivisti su rekli da koriste takav vid protesta jer, kako tvrde, nijedan konvencionalni protest nije doneo rezultate, prenosi Đornale.
 
  • Priroda

    31.12.2023 15:05
    Tako treba
    No logo!
  • mrva

    31.12.2023 14:07
    tako treba
  • ...

    31.12.2023 07:50
    Ako se ona glupost od nagomilanih predmeta moze nazvati "kreativnom instalacijom", onda i ovaj cin moze da se smatra "performansom".

    Svakako mi se vise dopada od farbanja umetnickih dela,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin