Kriv je za prekoračenje brzine, a niti je vozio niti ima automobil

Muškarac iz Berlina dobio je kaznu za prebrzu vožnju jer je - naravno - vozio prebrzo i bio uhvaćen pomoću radara s kamerom.
Kriv je za prekoračenje brzine, a niti je vozio niti ima automobil
Foto: Pixabay
Reč je o 63-godišnjem Tomasu Vigoldu koji je navodno bio sedam km/h prebrz u Kaltenkirhenu u maju 2023. godine.
 
Trebalo bi da plati 20 evra. Ali Vigold nije vozio prebrzo iz jednostavnog razloga: čovek nema ni automobil. U Kaltenkirhenu, dakle, nije bio, a kamoli vozio prebrzo, kako tvrdi Süddeutsche Zeitung i prenosi Auto bild.
Njegovim prigovorom ništa nije postignuto. Zbog toga je u priču morao da se uključi njegov asvokat i nešto je postigao. Naime, očito je napravljena greška prilikom provere identiteta prekršioca prekoračenja brzine.
 
Tomas Vigold iz Berlina, inače renomirani stručnjak za odbrambenu politiku, greškom se našao na meti policije jer je navodno identifikovan onlajn, odnosno preko Gugla. Policajac je pogrešno shvatio da je Vigold vozač prikazan na radarskoj fotografiji. 
Međutim, pravi vlasnik vozila je Džulijan Vigold, direktor kompanije "Wispatech" u Kaltenkirhenu. Biće da je policajac guglao Vigolda i izvukao pogrešnog.
 
Ne samo da imaju različita imena, nego dva muškaraca imaju i vizuelne razlike. Pravi vozač je mlađi i ima drugačije crte lica. Međutim, nadležna tela su ovu grešku zanemarila.
 
Pomislili bi da je greška pronađena i razjašnjena, a tema zatvorena? Naravno da ne.
 
Tek nakon ponovne intervencije pravnog zastupnika Tomasa Vigolda iz Berlina policija je objasnila da oba Vigolda žive na istoj adresi. Njih dvojica su to odlučno odbacila jer to nije tačno.
 
Uprkos činjenici da je očito bio nevin, slučaj protiv Berlinca Vigolda još nije odbačen. Sudija je samo kritikovao nedostatak dokaza o zajedničkom prebivalištu. A ako sud i dalje ne obustavi postupak, na kraju bi zapravo moglo doći do suđenja i čovek koji nema automobil mogao bi biti proglašen krivim.
Naravno, za Vigolda se radi o principu, a ne o 20 evra. Njegov advokat je istakao zabrinutost oko rizika istraga koje se prvenstveno oslanjaju na Gugl pretrage. Naglasio je da to može dovesti do pogrešnih zaključaka, posebno kod uobičajenih imena.
  • Zozon

    29.01.2024 08:52
    Ima i kod nas u Srbiji jedan čovek koji nema ni dana radnog staža a najbolji je radnik ikad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin