Američki aerodromi će uskoro morati da imaju prostorije za dojenje

Svi važniji aerodromi u Sjedinjenim Američkim državama uskoro će morati da imaju prostorije u kojima će žene moći da doje decu ili izdajaju mleko, piše "People".
Američki aerodromi će uskoro morati da imaju prostorije za dojenje
Foto: Pixabay
Prema novom zakonu, majke više neće decu dojiti u toaletu, jer će veliki i srednje veliki aerodromi morati da osiguraju prostoriju u kojoj će majka moći da nahrani svoju bebu. Prostorija će imati vrata koja se mogu zaključati, stolicu i sto za odlaganje stvari, a biće prilagođena i osobama s invaliditetom. 
 
Takođe, i muški i ženski javni toaleti moraće da imaju stolove za previjanje beba, što do sada nije bio slučaj. 
 
Ovaj zakon donet je zahvaljujući naporima senatorke Temi Dakvort koja je putujući s trogodišnjom ćerkom Ebigejl doživela loše iskustvo.
 
"Kao majka koja doji, morala sam da se držim rasporeda hranjenja i izdajanja i tokom putovanja, ali sam shvatila da je nemoguće naći prostoriju koja je čista i u kojoj ću moći da imam privatnost", otkrila je Dakvort prošle godine za "Cosmopolitan".
 
Ona je rekla i da nema problem da doji dete u javnosti, ali da joj je neugodno da se izdaja. 
 
"Na aerodromu su me uputili u WC, što je bilo suludo. Sigurno nikada putnicima ne bi rekli da treba da jedu u WC-u, ali im je sasvim u redu da kažu da bi trebalio da izdoje mleko na WC šolji", rekla je Dakvort.
 
Novac za prostorije za dojenje dece biće izdvojen iz već postojećih fondova za poboljšanje aerodroma, bez dodatnih troškova za poreske obveznike.
  • ?!

    17.10.2018 19:06
    Doji trogodisnje dete?! Zar ono nije vec preslo na cvrstu hranu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom