Sto za presvlačenje beba obavezan u muškim toaletima u Njujorku

Prema zakonu koji je stupio na snagu 1. januara muškarci u Njujorku moći će da promene pelenu svojoj bebi i u javnim toaletima.
Sto za presvlačenje beba obavezan u muškim toaletima u Njujorku
Foto: Pixabay
Sve nove i obnovljene javne zgrade u Njujorku sada moraju da imaju ​​stolove za presvlačenje beba u muškim i ženskim toaletima kako bi oba roditelja imala jednaku mogućnost da se brinu o svojoj deci.
 
Guverner Njujorka Endru Komo najavio je ovaj zakon još u aprilu prošle godine rekavši da "svi roditelji zaslužuju čist i siguran prostor za brigu o potrebama svoje bebe".
 
Novi zakon će se odnositi na restorane, prodavnice i državne objekte, piše "USA Today".
 
"Nisu samo mame te koje menjaju pelene", izjavio je demokratski senator Bred Hojlman, koji je radio na novom zakonu.
 
Tokom 2017. godine u Njujorku nagađanja o postavljanju stolova u muške toalete postala su viralna na društvenim mrežama, jer su mnogi očevi delili fotografije na kojima presvlače bebe u privatnim toaletima u znak podrške ovoj inicijativi.
  • jo

    07.01.2019 11:49
    pozdrav za inicijativu
    Apsolutno podržavam. Herc je 100% upravu,a bilo bi zgodno da postoje toaleti posebno namenjeni deci.
  • Herc

    06.01.2019 09:38
    Ravnopravnost
    Srbijo,počni i ti da radiš na ravnopravnosti roditelja..Otac je isto toliko roditelj koliko i majka...U svim strukturama očevi su diskriminasni,kao da oni ne znaju da brinu o detetu.U školskim udžbenicima za malu decu,otac se ne pojavljuje ni u jednom tekstu,za razliku od majke.STOP DIDKRIMINACIJI OČEVA!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.