Koliko roditelji "pređu" gurajući kolica

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji u kojem je učestvovalo 1.000 mama i tata, pokazalo je da će se beba godišnje u kolicima, do trenutka kad prohoda i "preraste ih", voziti čitavih 1.200 kilometara.
Koliko roditelji "pređu" gurajući kolica
Foto: Pixabay
Statistika kaže da se bebe voze najmanje osam puta nedeljno, i da se tokom svake šetnje pređe između dva i po i tri kilometra. To znači da mesečno roditelji kolica guraju oko 99 kilometara.
 
Analiza odgovora roditelja koji su učestvovali u anketi sajta ChannelMum pokazala je i da mame češće vode bebe u šetnju, ali kad ih tata izvede, ta šetnja traje duže.
 
Šetnja sa bebom u kolicima je veliko uzbuđenje za roditelje, naročito ako im je to prva beba. Prvi izlazak sa bebom je 'veliki događaj' za mame i tate, koji zaista može da se poredi sa osećajem kad ste prvi put seli za volan, nakon što ste položili vožnju.
 
To je i višestruko korisno, prvo - za bebu je dobro da bude na vazduhu, bebe vole da se voze, i to može i da ih umiri kad su nervozne ili plačljive, najčešće se beba mnogo brže uspava u kolicima nego u krevetiću, a odlično je i za roditelje jer je to super način da budu fizički aktivni bez previše napora, piše "Indipendent".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom