Žena u Kini sa 67 godina dobila devojčicu

Kako prenose lokalni mediji, 67-godišnja žena iz istočne Kine postala je najstarija porodilja u zemlji, pošto je 25. oktobra rodila devojčicu.
Žena u Kini sa 67 godina dobila devojčicu
Foto: Pixabay
Žena je iz provincije Šandong, preziva se Tijan, a bebu je na svet donela carskim rezom u porodilištu Caočuang. Beba Tianci je rođena sa 2,6 kilograma. 
 
Porođaj su obavila dva lekara Vang Zitong i Liu Cengven, koji ipak, za medije nisu želeli da daju detalje. Smatra se da je beba začeta prirodnim putem.
 
Dosadašnji rekord držala je žena iz Čangčuna, glavnog grada provincije Jilin u istočnoj Kini, koja je 2016. godine rodila dečaka u 64. godini.
 
Suprug žene koja je, ako se podaci potvrde, sada postavila novi rekord, 68-godišnji Huang, naveo je da je beba "dar sa neba" i da nije bila planirana.
 
Par je zato odlučio da ćerku nazove Tianci, što u prevodu znači "dato od Boga".
 
Kineski mediji takođe prenose da je otac bebe advokat u penziji, a majka penzionisana medicinska sestra. Par već ima sina i ćerku i nekoliko unučadi, od kojih najstariji ima 18 godina i pohađa fakultet. 
 
Rekord za najstariju novu majku na svetu srušen je upravo prošlog meseca kada su 74-godišnja Indijanka Eramatti Mangaiama i njen 78-godišnji suprug Radža Rao postali roditelji devojčica bliznakinja, koje su se rodile uz pomoć veštačke oplodnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom