Matić: Deca provode na internetu više od tri sata dnevno

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je prekomerna upotreba digitalnih tehnologija jedan od ozbiljnih oblika zloupotreba koji se prijavljuju Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu.
Matić: Deca provode na internetu više od tri sata dnevno
Foto: Pixabay
"S obzirom da 86 odsto dece i mladih od devet do 17 godina u Srbiji intenzivno koristi internet, neophodno je podizati njihovu digitalnu pismenost i bezbednost", rekla je Matić, saopšteno je iz Ministarstva.
 
S tim u vezi, navedeno je, Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu je u okviru saradnje sa drugim nadležnim institucijama sproveo edukacije u 27 domova zdravlja za 150 zdravstvenih radnika.
 
Matić je navela da deca provode na internetu više od tri sata dnevno, pri čemu su starija deca u proseku i do četiri i po sata dnevno, a vikendom između četiri i sedam sati dnevno.
 
"Zato smatramo da je potrebno podići ovu temu u javnosti, da je ključna edukacija i dece i roditelja, o tome da je važan kvalitet vremena koje provode onlajn, da korišćenje digitalnih tehnologija bude usmereno ka pozitivnim potencijalima, kreativnoj upotrebi i razvoju digitalnih veština", rekla je Matić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom