U Velikoj Britaniji sve više slučajeva da deca zlostavljaju roditelje

Sve veće tenzije u domovima dovele su do toga da su deca počela da napadaju roditelje tokom zabrane kretanja zbog virusa korona u Velikoj Britaniji, upozorila je poverenica za žrtve za Englesku i Vels Vera Berd.
U Velikoj Britaniji sve više slučajeva da deca zlostavljaju roditelje
Foto: Pixabay
Berd je rekla da je prema izveštajima nova vrsta nasilja u porodici u porastu.
 
"Postoje neke indicije o tome da starija deca zlostavljaju roditelje, što verovatno govori o tome da deca žele da izađu i da im to nije dozvoljeno", rekla je ona u parlamentu, prenosi BBC. Dodala je da je reč o tinejdžerima i ocenila da je to zabrinjavajuće.
 
U razgovoru s članovima Odbora za pravdu parlamenta ona je rekla da su pozivi službama za pomoć porasli mnogo više nego žalbe policiji.
 
"Postoji realna zabrinutost u vezi s pristupom bilo kojoj pomoći ako ste zatvoreni sa počiniocem", navela je Berd.
 
Berd je rekla da su u porastu i zlostavljanje u porodici, kao i asocijalno ponašanje i prevare i to uprkos značajnom padu ukupnog kriminala.
  • Coravi Desk

    29.04.2020 13:57
    Hajde zavirimo u psihu, sta vi mislite, da se ovde to nece poceti desavati, pa naravno da hoce, gomile dece nema osnovno postovanje prema starijima, a zasto, pa tako ih uce, sa svim pogresnim moralnim idealima.
    Ali da, ako kaznis dete , ako se proderes na njega, socijalna ustanova ima osnovu da reaguje....
  • Orvel Botićoza

    29.04.2020 12:04
    To je daleko
    Tamo negde u Okeaniji gde se deca ne smeju fizički kažnjavati.
  • JASNO KAO SUNCE

    29.04.2020 10:32
    SUVISE i isuvise gresaka u koracima,sto se tice informacija, sve strasne slike,pocev od filmova do strasno ruznih slika iz svakodnevnice, a sve i svasta dolazi do dece! Oni to memorisu,a da toga nisu ni svesni! Na zalost moze se videti i kod nas, na ulici , ponasanje,neprijateljsko, prema i starijima, a medjusobno "takmicenje",ko ce vise biti COOL, prevazilazi normalne granice! ZASTO? Pa skoro svi su neprijateljski jedno prema drugom,oni to vide, svi hoce na brzinu da steknu sve sto pre, pa promase, a sve to deca gledaju, Nemaju postovanje prema zivotu i mladosti ,pa kako i da imajuj jer zive 300 na sat! IMA i rodjene agresivne dece, mada su dobro vaspitana, STA se tu moze, nego cekati njihovo punoletstvo, i kofer u ruke, pa neka cekaju ono sto su dali, to ce i dobiti nazad,ja se od srca nadam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom