U Švajcarskoj deci do 10 godina dozvoljeno da grle bake i deke

Švajcarske vlasti odlučile su da ukinu zabranu socijalnog kontakta između starijih osoba i dece do 10 godina starosti, jer su naučnici zaključili da mališani u tom uzrastu nemaju razvijene receptore za virus korona, pa tako ne mogu biti ni prenosioci, objavio je BBC.
U Švajcarskoj deci do 10 godina dozvoljeno da grle bake i deke
Foto: Pixabay
Od sada će bake i deke u Švajcarskoj moći da zagrle svoje unuke, ali, prema rečima švajcarskog ministra zdravlja dr Danijela Koha, iako su naučnici dokazali da deca do 10 godina ne prenose virus, socijalna interakcija sa starijima moguća je samo ako je kratka.
 
Dr Koh je rekao da veliki broj starijih osoba živi za trenutke sa decom i da je to veoma važno za njihovo mentalno zdravlje, ali deca nisu ni bila primarno rizična za bake i deke već njihovi roditelji.
 
Švajcarska je revidirala mere socijalnog distanciranja nakon obavljenih naučnih konsultacija na univerzitetima u Cirihu, Bernu i Ženevi.
 
Istovremeno, u Velikoj Britaniji, ministar zdravlja Met Henkok najavio je da će restriktivne mere socijalnog distanciranja i dalje biti na snazi.
  • Brus Vilis

    30.04.2020 17:20
    ... prc!
    Hej Švajcarci, svaka čast!
  • Marko

    30.04.2020 08:24
    Švica
    Ovi ludi Švicarci konsultuju tri univerziteta da donesu jednu odluku, a mi......?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom