Par se venčao na granici jer zbog korone nisu mogli da je pređu

Norveška mlada i švedski mladoženja svoje zavete su pre nekoliko dana izmenili na ceremoniji održanoj na granici između dve zemlje, odvojeni tek belom trakom.
Svako se fizički nalazio u svojoj državi, pridržavajući se mera uvedenih radi suzbijanja virusa korona.
 
Par je za BBC rekao da više nisu mogli da čekaju odluku o ukidanju ograničenja.
 
"Nismo želeli da menjamo ranije zakazan datum... Želeli smo da se venčano", rekli su.
 
S obzirom na to da je Švedska imala znatno opušteniji pristup u borbi protiv virusa korona u odnosu na ostale evropske države, susedne zemlje poput Norveške nisu je stavile na popis zemalja u koje se sme putovati.
 
Zbog toga je par odlučio da zavete razmeni u šumi u jugoistočnoj norveškoj regiji Holebek, na granici sa Švedskom. Mladenci su stajali na suprotnim stranama, odvojeni tek belom satenskom trakom.
 
Kamila Oijord je ispričala da je predlog o takvom venčanju iznela u šali, ali da su prijatelji i članovi porodica zamisao prihvatili s oduševljenjem.
 
Mladoženja Aleksander Klern novinarima je rekao kako ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo ko od bliskih prijatelja prisustvovati svečanosti, s obzirom na to da put do odabranog mesta vodi dugačkom šumskom stazom. Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na "šumskoj" ceremoniji sklapanja braka.
 
Među nezvanim gostima bila su i dvojica policajaca. Oni su vodili računa o tome da niko ne pređe granicu.
 
"Policajci su nas ljubazno upitali mogu li i oni da prisustvuju obredu. Naravno da smo na to pristali", kazali su mladenci.
  • Baka

    26.07.2020 16:09
    Cestitka
    Od srca cestitam,,zelim im dug i lep zivot i da ih nikada nista ne razdvaja,Srecno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom