VIDEO: Danski crtać o liku s najvećim penisom na svetu šokirao pojedine roditelje

Preveliki penis Johna Dilermanda sve vreme ga dovodi u probleme, što mogu da potvrde deca u Danskoj nakon gledanja nove emisije o njemu na javnoj televiziji. Neke roditelje, međutim, komedija nije zabavila.
Animirana serija premijerno je prikazana na danskom dečjem kanalu DR Ramasjang 2. januara. Glavni lik je brkati muškarac u prugastoj odeći, čiji podjednako prugasti penis nalik na pipak ponekad ima sopstveni um, zbog čega je Dilermandu neugodno.
 
U većini navrata i situacija dodatak mu ipak pomaže, na primer tokom roštiljanja ili šetanja psa, kao u prvoj epizodi. A sudeći prema opisu serije, jednog dana mogao bi mu pomoći da spasi i svet.
 
Takve genitalije nisu novost u animaciji, pre svega zahvaljujući animeu i hentai pornografiji, ali serija za decu uzrasta od četiri do osam godina fokusirana na "čoveka s najdužim penisom na svetu" nekim danskim roditeljima bila je previše.
 
 
U jednoj besnoj reakciji na Fjesbuk stranici kanala serija je nazvana neukusnom i nimalo prilagođenom deci. I mnogi drugi smatrali su da seriju treba ukloniti jer "deca ne bi smela da vide ono što se u njoj prikazuje", prenosi RT.com.
 
"Verujete li zaista da je nečemu takvom mesto na kanalu za decu", pitao se jedan gledalac.
 
Kritičari tvrde da emisija decu uči pogrešnoj lekciji o tome šta "privatno" znači u izrazu "privatni delovi", a decu može potencijalno učiniti ranjivijom na seksualne predatore.
 
Ipak, mnogi Danci stali su na stranu kanala. Kažu da je John Dilermand zabavan deci, ali i odraslima, kao i da se uklapa u stil kanala. Zabrinutost za pedofiliju odbacuju i nazivaju moralnom panikom.
 
Kanal je stao uz svoju produkciju, a šef kompanije Morten Skov Hansen rekao je kako su tokom produkcije bili uključeni i stručnjaci za dečju psihologiju.
 
Kaže kako su dobili i brojne pozitivne reakcije roditelja koji su iskoristili seriju kako bi razgovarali sa svojom decom o telu.
 
Prva sezona šoua ima 20 petominutnih epizoda, a više od pola već je objavljeno na veb sajtu kanala.
  • Bgd

    09.01.2021 10:21
    uciteljica
    Andrija Srek - ne treba decu uciti da se stide svog tela, ali da su neki delovi tela "privatni" i ne treba svako da ih gleda (ili pipa) - apsolutno! Naravno da deca nemaju te granice, zato valjda roditelji treba tome da ih nauce.
  • Milos

    07.01.2021 14:08
    Hm za Šreka
    Pa ti svoj pokazuj ako imaš šta a to isto uči i decu..
  • Keep Calm

    06.01.2021 16:41
    Hm
    Nešto je trulo u državi Danskoj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom