VIDEO: Tinejdžer prijavio oca FBI-u zbog napada na Kongres

Tinejdžer iz Teksasa Džekson Refit prijavio je svog oca FBI-u zbog učestvovanja u napadu na zgradu Kongresa.
VIDEO: Tinejdžer prijavio oca FBI-u zbog napada na Kongres
Foto: Youtube screenshot (48HD Channel)
Njegov otac Gaj Refit je nakon toga uhapšen zbog učestvovanja u neredima, a prema izjavama iz FBI-a, 48-godišnjak je povezan s ekstremističkim vojnim grupama. Za vreme privođenja policija mu je u stanu pronašla dva komada oružja.
 
FBI ga je pronašao zahvaljujući snimcima nereda koje je objavio Foks njuz.
 
Istražitelji su kontaktirali 18-godišnjeg Džeksona koji im je pomogao da dokažu njihove sumnje, piše "The Times".
 
Iz FBI-a su izjavili da je uhapšeni Gaj nakon povratka iz Vašingtona navodno zapretio deci: "Ako me prijavite, vi ste izdajnici, a znate šta se dogodi izdajnicima... Izdajnici dobiju metak".
 
U međuvremenu je optužen za nezakonit ulazak u zgradu Kongresa, ometanje pravde i pretnje članovima porodice.
 
"Svoje emocije sam stavio po strani i učinio ono što smatram da je ispravno", rekao je Džekson za "The Times". Dodao je da ne žali zbog svoje odluke i da nije siguran da li njegov otac zna šta se dogodilo.
 
Tinejdžer više nije u porodičnom domu i zbog straha za sopstvenu bezbednost nalazi se na tajnoj lokaciji. Tvrdi da je samo želeo da se zna da je njegov otac pretio da će učiniti "nešto veliko".
 
"Nisam znao šta je planirao da učini pa sam uradio sve što je bilo moguće da zaštitim sebe i druge", rekao je.
 
Nakon što je CNN objavio intervju s njim, Džekson je privukao veliku pažnju na Tviteru koja je rezultirala GoFundMe kampanjom.
 
"Svaki novčić ću potrošiti na fakultet ili ušteđevinu za buduće godine. Možda ću biti izbačen iz doma zbog upletenosti u slučaj protiv mog oca, svaki cent će mi pomoći da preživim", napisao je na platformi.
 
U samo četiri dana od donacija je prikupio gotovo 140.000 dolara.
 
  • Milan

    27.01.2021 16:46
    Ne razumem!
    Čitam komentare i razmišljam sa kakvim ljudima delim prostor i dišem vazduh. Nije prijavio oca zbog političkih stavova, nego zbog upada u kongres i pretnje ubistvom "izdajnicima".
    Niko nije dužan da bude lojalan nasilniku i potencijalnom teroristi, pa ni sin.
  • Prava stvar

    27.01.2021 14:05
    Klinac je uradio pravu stvar, otac mu je postao nasilan i mozak mu je ispran propagandom desnicarskih grupa koji podrzavaju Trampa. Sin je postupio ispravno..
  • Nemanja

    27.01.2021 14:02
    @Marko

    I kao i '45-te, neki će se nažalost izvući. Ali dobro, evo sjajnog dokaza da nije za sve idiote šteta što se razmnožavaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.