Zbog pandemije se očekivao bejbi bum, dogodilo se suprotno

Iako su Amerikanci tokom pandemije virusa korona provodili više vremena u domovima, manje je novorođenih beba, pokazala je studija instituta Brukings.
Zbog pandemije se očekivao bejbi bum, dogodilo se suprotno
Foto: Pixabay
Gotovo punih deset godina svake godine se rađa sve manje Amerikanaca, a 2019. je zabeležen najmanji broj novorođenčadi u proteklih 35 godina.
 
Prema istraživanju instituta, konačni brojevi za 2020. biće još i manji.
 
Službeni podaci za 2020. biće objavljeni za nekoliko meseci, ali američka televizija CBS iz dostupnih podataka 32 savezne države objavila je da je 2020. rođeno 95.000 dece manje nego godinu pre, što predstavlja pad od četiri odsto.
 
Institut očekuje da će se u 2021. roditi 300.000 beba manje i to se pripisuje turbulentnom tržištu rada, na kojem su neproporcionalno pogođene žene. Prošle godine radilo je više žena nego muškaraca, ali među novonezaposlenima žene su bile u većem broju.
 
Mere ograničenja poput zatvorenih škola i vrtića nametnule su ženama nove probleme, zbog čega su mnogi parovi odložili planove o potomstvu.
 
Istraživanje je pokazalo da parovi ređe imaju seksualne odnose i sada žele manje dece nego pre zbog uticaja pandemije.
 
"Kad je tržište rada slabo, padaju stope rađanja, kad se tržište poboljša, rastu stope rađanja", napisali su autori studije s instituta Brukings.
  • 69xexe

    08.03.2021 10:10
    Pa i ovako vidjam zenu svaki dan, ne vidim sto bi mi korona povecala seksualnu zelju...
  • Ko

    07.03.2021 18:19
    Ko koga
    Rekli ste bez kintakta! Pa kako onda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom