VIDEO: Potrošila 127.000 evra kako bi njen sin bezbedno prelazio put

Majka iz kineske provincije Henan potrošila je više od milion juana (oko 127 hiljada evra) na metalni most ispred škole u koju ide njen sin, kako bi on i druga deca mogla bezbedno da prelaze put.
VIDEO: Potrošila 127.000 evra kako bi njen sin bezbedno prelazio put
Foto: Pixabay
Gospođa Meng za lokalnu televiziju rekla je da je put ispred škole njenog sina uvek zakrčen kad roditelji dovoze decu ili dolaze po njih nakon nastave, a kako nema semafora u blizini, smatrala je to opasnim, prenosi Oddity Central.
 
Osim toga, kaže da je njen sin često dolazio kući mokrih nogu zbog lokvi koje se stvaraju oko kolovoza. 
 
"Voda se sliva niz stepenice na kojima čekaju roditelje poput malih ptića. Izgledali su jadno. Stopala mog deteta postala su bela od natapanja u vodi", rekla je.
 
Nakon što je vest postala viralna, pojavili su se izveštaji da je tajni dobročinitelj finansirao izgradnju još jednog mosta. Jedan je već sagrađen, a za drugi su postavljeni temelji, a oba je odobrila lokalna kancelarija za urbano-ruralni razvoj.
 
Meng kaže da sinu nije rekla da je platila most jer nije videla potrebu za tim. 
 
"Samo sam uradila ono što sam mogla da priuštim. Ne možete poniti novac sa sobom u grob...", rekla je. "Most ću nazvati mostom mudrosti. Učenici koji ga prelaze mogu postati mudriji."
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.