Novopečeni roditelji u Japanu rođacima šalju vreću s pirinčem u obliku bebe

Roditelji novorođenih beba u Japanu odnedavno šalju svojim rođacima koje ne mogu da posete ili vide zbog pandemije, vrećice s pirinčem u obliku bebe tako da mogu da zamisle da grle novopridošlicu.
Svaka vrećica s pirinčem teška je koliko i beba, na njoj je odštampana fotografija novorođenčeta, a cena raste paralelno sa veličinom bebe, prenosi britanski "Gardijan".
 
Neke firme naplaćuju jedan jen po gramu za pakovanja do 3,5 kilograma za ovu jedinstvenu priliku da rodbina na daljinu iskusi kako bi bilo držati novorođeno dete, dodaje "Gardijan".
 
"Kada mi se rodio sin razmišljala sam šta da učinim za rođake koji su živeli daleko i nisu mogli da dođu u posetu da ga vide. Zato sam odlučila da napravim vrećicu pirinča iste težine i oblika kao beba, kako bi rođaci mogli da je drže i osete prividnu ljupkost bebe", kaže Naruo Ono, vlasnica prodavnice pirinča.
 
Broj novorođenčadi u Japanu je u padu još od 1989. godine, a populacija se prošle godine smanjila za više od 480 hiljada, na 126,65 miliona, navodi "Gardijan".

Teme

beba
  • Zvezde Granda

    09.08.2021 09:16
    Cudesna drzava.
    Prijatelj je boravio tamo. Hodajuci ulicom neki covek ga je okrznuo po ramenu, taj covek je potom dosao do mog prijatelja i uz naklon molio ga da mu oprosti. Ali ne zato sto je bio uplasen vec zato sto je tako VASPITAN.
    Kod nas se vaspitanje i kultura smatraju slaboscu.
    Zato smo tu gde jesmo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.