Nemačka priprema strategiju protiv usamljenosti

Usamljenost muči starije ljude, ali ne samo njih, kako se pokazalo poslednjih godina. Nemačko ministarstvo za porodicu najavilo je donošenje strategije protiv usamljenosti.
Nemačka priprema strategiju protiv usamljenosti
Foto: Pixabay

Na strategiji će pored predstavnika ministarstva raditi udruženja i stručnjaci i plan je da bude gotova do kraja mandata aktuelne vlade.

"Usamljenost pogađa mnogo ljudi. Stariji među nama, koji su ostali sami posle smrti partnera i sa malo prijatelja, često više nisu dovoljno pokretljivi i ne mogu da izađu iz kuće. A žele da sa nekim razgovaraju, da pričaju o svojim radostima i tugama", rekla je ministarka za porodicu Lisa Paus.
"Ipak, i mnogi mlađi ljudi pate zbog samoće, što smo videli za vreme pandemije", dodala je.
 
"Problem usamljenosti je potrebno preciznije razmotriti politički i naučno. Treba utvrditi kako usamljenost može da se spreči i prevaziđe", rekla je ministarka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom