Na mrežama osvanuo snimak kako majka u Obrenovcu tuče dete, tužilaštvo ispituje slučaj

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu ispituje slučaj nasilja nakon što se na društvenim mrežama pojavio mučan snimak žene koja nemilosrdno bije svoje dete.
Na mrežama osvanuo snimak kako majka u Obrenovcu tuče dete, tužilaštvo ispituje slučaj
Foto: Pixabay
Na snimku, koji traje 15 sekundi, vidi se žena koja mlatilicom za muve udara mališana. Uplakani dečak leži na dušeku i grca od plača, dok se čuje žena koja govori:
"Dosta! Dosta, šta sam rekla. Nemoj da si se 'mako".
Kako piše Euronews Srbija, snimak žene koja bije dete očito je napravio neko od ukućana, a pojavio se u ponedeljak na Fejsbuku. Kako je za Euronews Srbija rečeno u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu, niko nije prijavio nasilje, a reagovali su na osnovu navoda i objava koje su se pojavile na društvenim mrežama. O svemu su obavešteni MUP i Centar za socijalni rad u Obrenovcu koji dalje postupaju po službenoj dužnosti.
 
Gradski centar za socijalni rad u Beogradu zvanično je naveo za Euronews Srbija da je upoznat sa slučajem i da je reagovao "u skladu sa zakonom, procenom i procedurom i preduzeo neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu i zbrinjavanje maloletnog deteta".
 
"Tim stručnjaka će nastaviti da preduzima sve mere i aktivnosti u daljoj zaštiti deteta u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom. Takođe, nastaviće se saradnja sa relevantnim institucijama i ustanovama iz sistema. Poštujući zakonsku obavezu na čuvanje privatnosti korisnika i ličnih i poverljivih informacija, posebno kada je reč o zaštiti prava i interesa dece, Gradski centar za socijalni rad nije u mogućnosti da javno komentarišu konkretne slučajeve", saopštio je GCSR.
 
U MUP-u su za Euronews Srbija potvrdili da su upoznati sa slučajem. Navode da je utvrđeno da je snimak star dve do tri godine. Majka je dala izjavu policiji, a izveštaj o tome je poslat nadležnom tužiocu.
 
Centar za socijalni rad juče je izašao na teren, a prema nezvaničnim informacijama majka dečaka nema prethodnih prijava za nasilje u porodici.
 
U trenutku kada je snimak nastao, dete je imalo oko tri godine. Prema nezvaničnim saznanjima, snimak je objavio jedan od članova porodice zbog međusobnih razmirica i narušenih odnosa.
  • NS

    27.07.2022 14:05
    Od uvek je postojao prutic "mirko" i dovoljno je da roditelj samo spomene ime "mirko", i dete se smiri. Deca moraju da znaju sta se sme ciniti a sta ne. Ako mu ne mozes objasniti recima, onda se mora pruticem. To nije prebijanje deteta, vec mera upozorenja. Sada smo napravili citavu nauku oko vaspitanja dece. Proevropske gluposti i budalastine.
  • Brano

    27.07.2022 11:25
    orvel
    Eto jos jednog razloga, zasto u Orvelovsko doba ne treba imati decu...
  • Velja

    27.07.2022 11:10
    @Комша


    Ti si moj idol.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom