Četvorogodišnjak spasao mamu dan nakon što ga naučila kako da pozove Hitnu

Četvorogodišnjak iz Australije uspeo je da spasi svoju majku tako što je pozvao hitnu pomoć, i to samo dan nakon što ga je naučila kako da to uradi.
Monti Koker je 27. avgusta pozvao nacionalni broj za hitne slučajeve i rekao operaterima da mu je mama pala.
"Kada smo stigli na adresu, bio je na prozoru i mahao nam", rekao je medicinski tehničar Mark Smol.
Monti je nakon toga pomogao lekarima Hitne pomoći da istraže šta se dogodilo, odnosno da utvrde kako je njegova majka imala napad.
 
"Njegova brza reakcija je bila ključna jer ako udarite glavom pri padu ili imate dugotrajni napad, to može biti vrlo ozbiljno", kazao je Smol.
 
Bolničari su se nakon nekoliko dana vratili u kuću u Lonsestonu, u Tasmaniji, kako bi dečaku uručili zahvalnicu. Njegova majka, koja je medicinska sestra, rekla je novinarima da je Monti znao da je učinio dobru stvar, ali se nije previše hvalio već je svojim prijateljima u vrtiću rekao da je to bilo lako.
 
Dan prije incidenta, Koker je objasnila Montiju kako da pozove Hitnu pomoć mobilnim telefonom, čak i ako je zaključan. Nije očekivala da će tako brzo primeniti to što je naučio, piše BBC.
 
Rekla je kako se taj dan osećala loše i pokušala da pozove muža, ali da se nakon toga skoro više ničega ne seća.
 
"Kada sam došla sebi, Hitna pomoć je već bila tu. Jako sam ponosna na njega", rekla je.
 
Smols je rekao da radi kao medicinski tehničar 13 godina i da je već doživeo da su starija deca zvala Hitnu pomoć, ali da je ovo prvi put da su primili poziv od četvorogodišnjaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom