Kako da pričate sa detetom ako vas uhvati tokom vođenja ljubavi?

Verovatno nema roditelja koji ne strahuju i koji se ne pitaju šta bi uradili u slučaju da ih dete uhvati dok vode ljubav.
Kako da pričate sa detetom ako vas uhvati tokom vođenja ljubavi?
Foto: Pixabay
Najveća greška koju možete da napravite jeste ignorisanje onoga što se dogodilo bez obzira koliko vam neprijatno bilo da razgovarate s detetom o vašoj intimnosti.
Nemojte da se stidite da pokazujete supružničku ljubav i privrženost pred decom. Zdravo je da se mama i tata dodiruju, grle i poljube pred decom jer ona treba da znaju da se volite.
Nadalje, to što će vaše dete shvatiti da mama i tata osećaju žudnju jedno prema drugom nije loša stvar – u tom slučaju neće mu biti toliki šok ukoliko vam "bane" dok ste intimni. A ako se to dogodi, važno je da porazgovarate o tome, a šta ćete reći i kako ćete odgovoriti na njegova pitanja zavisi od starosti deteta.
 
Saveti primereni za decu mlađu od sedam godina:
 
- Nemojte kažnjavati dete zato jer vas je uhvatilo u "akciji".
- Uverite ga da niste ljuti zbog onoga što se upravo dogodilo, ali da su mama i tata imali vreme za sebe i da sledeći put kuca na vrata.
- Seks je strastven pa se detetu može činiti da tata nanosi bol mami ili obrnuto. Objasnite mu da ste tim činom jedno drugome pokazivali ljubav i da niko nije povređen.
 
Dok će se petogodišnjak pitati šta su to mama i tata radili, desetogodišnjaku prizor može biti odbojan i možda će odbijati da razgovara o tome. U tom slučaju nemojte insistirati, već ga pustite na miru. Ako pak dete postavlja pitanja, pokušajte da na njih odgovorite što bolje možete, nemojte odbijati.
 
Adekvatno reagovanje na detetova osećanja prvi je korak kojim ćete prebroditi ovu neugodnu situaciju. Pre nego što i shvatite, dete će to zaboraviti.

Teme

Seks
  • Lala

    22.10.2022 18:55
    Kupi mu bicikli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom