FOTO: Restoran zabranio ulaz deci mlađoj od 10 godina

Jedan američki restoran izazvao je burnu raspravu na društvenim mrežama nakon što je doneo odluku o zabrani ulaska deci mlađoj od 10 godina.
FOTO: Restoran zabranio ulaz deci mlađoj od 10 godina
Foto: Pixabay
"Nettie's House of Spaghetti" iz Nju Džersija objavio je ovu vest na svojoj Fejsbuk stranici objasnivši svoje razloge.
"Volimo decu. Zaista ih volimo. Ali u poslednje vreme veoma je teško smestiti decu u našem restoranu. Između velike buke, nedostatka prostora za dečje stolice, čišćenja nereda i odgovornosti zbog dece koja trčkaraju po restoranu, odlučili smo da je vreme da preuzmemo kontrolu nad situacijom. Ovo nije bila laka odluka, ali neki nedavni događaji naterali su nas da sprovedemo ovu novu politiku. Od 8. marta, dana kada se vraćamo sa zimskih praznika, deci mlađoj od 10 godina više nećemo dopustiti da ručaju ovde. Znamo da će ovo neke od vas jako uznemiriti, posebno one među vama s vrlo lepo vaspitanom decom, ali verujemo da je ovo prava odluka za napredak našeg poslovanja", napisali su u objavi.
 
Kao što su i pretpostavili, njihova je objava brzo postala viralna i izazvala podeljena mišljenja gostiju. I dok su jedni bili oduševljeni njihovom odlukom, drugi su im poručili da nisu u pravu.
 
"To je stvarno tužno za čuti... Radovala sam se što ću isprobati vašu hranu, ali sada s dobro vaspitanim devetogodišnjakom više nisam dobrodošla", napisala je jedna mama.
  • Rale

    15.02.2023 15:39
    Šta je tu čudno? Odluka je sasvim na mestu. Nije normalno što su neki roditelji iz mladje generacije navikli da dete još u kolicima uguraju u kafić/restoran/kafanu.
  • Прометеј Паноније

    15.02.2023 11:31
    Једва чекам да се такво што појави код нас, па да им не идемо!
  • pape

    15.02.2023 10:49
    Istinito
    Apsolutno razumem ovu odluko koju su doneli, a i podržavam je. Silom prilika sam bio prisutan ( u SAD, pre tačno 22 godine) "genocidu" koji određena deca, uzrasta od, recimo tri godine pa naviše, ostavljaju za sobom u restoranima, a o ponašanju da ne govorim. A roditelji su posebna priča, nijedan od njih nije primereno odreagovao, niti decu opomenuo da tako nešto ne rade, pušteno im je na volju. Mogu misliti šta se sad dešava. Da sam tad imao bacač plamena pri ruci, bez imalo griže savesti bih ga upotrebio :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom