Studija: Žene koje dobiju na lutriji verovatnije će se razvesti nego muškarci

Žene koje dobiju na lutriji imaju mnogo veću verovatnoću da će se razvesti od svojih supružnika nego muškarci koji dobiju na lutriji.
Studija: Žene koje dobiju na lutriji verovatnije će se razvesti nego muškarci
Foto: Pixabay
To pokazuje nedavno objavljeno istraživanje "Srećne porodice? Efekti bogatstva na brak i plodnost".
U istraživanju su naučnici analizirali kratkoročne efekte velikih novčanih dobitaka na brak i plodnost kod švedskih igrača igara na sreću i otkrili su da žene koje dobiju na lutriji imaju gotovo dvostruko veću verovatnoću da će podneti zahtev za razvod nakon velikog dobitka u poređenju s muškarcima dobitnicima na lutriji, piše "Gardijan".
"Kada je pobednički igrač udata žena, naše procene sugerišu da iznenadni dobitak od milion švedskih kruna gotovo udvostručuje osnovnu stopu kratkoročnih razvoda", otkrili su istraživači.
 
Studija je naglasila da dobitak na lutriji ne uzrokuje više razvoda, nego ih jednostavno ubrzava za žene koje su već razmišljale o podnošenju zahteva za razvod.
 
"Pozitivni šok bogatstva ubrzava izlazak iz brakova čiji je raskid već bio u toku", navode istraživači.
 
S druge strane, kad muškarac dobije na lutriji, to smanjuje rizik od razvoda, što sugeriše da se bogatstvom povećava privlačnost muškaraca kao budućih, ali i sadašnjih partnera. Dobitak na lutriji za 30 odsto povećava šanse da se neoženjeni muškarci venčaju u pet godina nakon dobitka, dok su šanse da se oženjeni muškarci razvedu smanjene za 40 odsto.
  • Nikola

    02.04.2023 21:28
    Kako god...
    ...žene dobijaju pare. Ako muž osvoji, osvojili su oni, u najboljem slučaju za njega; ako osvoji ona, osvojila je samo ona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom