Studija: Muškarci koji imaju ćerke žive duže, evo koliko tačno

Osim svih radosti koje devojčice donose na ovaj svet, pokazalo se da one takođe mogu dodati nekoliko dragocenih godina života svojim očevima, kaže studija.
Studija: Muškarci koji imaju ćerke žive duže, evo koliko tačno
Foto: Pixabay
Prema rezultatima istraživanja, muškarci koji imaju ćerke žive duže od onih koji ih nemaju.
Istraživači sa Jagelonskog univerziteta ovom studijom su pokušali da otkriju kako je na očevo zdravlje, telo i životni vek uticalo rođenje deteta, a u njoj je učestvovalo više od 4.310 osoba, što je uključivalo 2.147 majki i 2.163 očeva.
Dok je utvrđeno da sinovi nisu imali nikakav uticaj na svoje očeve, kako na njihovo zdravlje tako ni na životni vek, otkriveno je da je broj ćerki povezan s očevom dugovečnošću. Studija tvrdi da što više ćerki imaju, to duže žive. Tačnije, muškarcima svaka ćerka u proseku produži život za 74 nedelja. 
 
Ovo je sjajna vest za sve tate, ali ne i za majke.
 
Naime, prema drugoj studiji, objavljenoj u časopisu "American Journal of Human Biology", i sinovi i ćerke imaju negativan uticaj na zdravlje majke i skraćuju njen životni vek, piše India Times.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom