VIDEO: Žena u Ugandi sa 70 godina rodila blizance

Državljanka Ugande stara 70 godina rodila je blizance.
VIDEO: Žena u Ugandi sa 70 godina rodila blizance
Foto: Pixabay
"To je izvanredan podvig", izjavio je njen lekar, dr Edvard Tamale Sali koji je pratio trudnoću i porođaj carskim rezom u bolnici za potpomognutu oplodnju.
 
Safina Namukvaja (70) nazvala je rođenje svojih blizanaca istinskim "čudom". Majka i bebe - devojčica i dečak, dobrog su zdravlja i na posmatranju su u bolnici u Kampali, rekao je lekar.
Safina Namukvaja živi u selu Masaka, nekih 120 kilometara zapadno od prestonice, a svoje prvo dete, devojčicu, rodila je pre tri godine. S prvim suprugom koji je umro 1992. nije imala dece i zbog toga je bila označena kao "prokleta".
 
Drugog supruga upoznala je 1996, ali on nije prisustvovao porođaju i zapravo je nestao kada je saznao da ona nosi blizance. 
"Otkako sam ovde primljena, nije se pojavio", kazala je Namukvaja. 
 
Nije objavljeno da li je trudnoća ostvarena zahvaljujući doniranoj jajnoj ćeliji ili je Namukvaja zamrzla sopstvene dok je bila u fertilnom dobu. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom