U ovoj godini gotovo 11.000 postupaka vantelesne oplodnje o trošku države

U Srbiji je u ovoj godini izvršeno gotovo 11.000 postupaka vantelesne oplodnje o trošku države, u sedam državnih i 15 privatnih ustanova, objavio je RTS.
U ovoj godini gotovo 11.000 postupaka vantelesne oplodnje o trošku države
Foto: Pixabay
Direktori najvećih klinika u Srbiji kažu da raspolažu najsavremenijim uslovima za rad, te napominju i da je u ovu granu medicine mnogo uloženo poslednjih godina, piše na sajtu RTS-a.
Dokaz je i program sa doniranim reproduktivnim materijalom koji je zaživeo u Srbiji, a najbolje svedoče bebe koje su rođene zahvaljujući vantelesnoj oplodnji.
U ovoj godini u Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj na svet će doći oko četiri i po hiljade beba, a uradili su i više od 500 postupaka biomedicinski potpomognute oplodnje.
 
I u klinici Narodni front u narednim danima očekuju prvu bebu od doniranih uvezenih ćelija, i ukupno oko 7.000 beba u ovoj godini.
  • Agamemnon

    11.12.2023 19:04
    Prvi
    U Evropi , makar jedan pozitivan komentar ccc! Ljudi osvestite se !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji manje brakova, ali više razvoda

Republički zavod za statistiku saopštio je da je broj razvedenih brakova u 2023. godini porastao za 3,7 odsto, dok je u odnosu na godinu ranije 3,5 odsto manje sklopljenih brakova.

Tužila partnera jer je nije odvezao na aerodrom

Sud na Novom Zelandu odbacio je tužbu žene protiv bivšeg partnera nakon što je nije odvezao na aerodrom pa je zbog toga propustila let kojim je trebalo da stigne na koncert s prijateljima, prenosi BBC