Radnik godinama na klinici podmetao svoju spermu umesto onu od donora: Zatrudnelo bar 11 žena

Zaposleni na klinici za lečenje steriliteta u holandskom gradu Lajdenu koristio je sopstvenu spermu da oplodi najmanje 11 žena koje su imale problem da zatrudne.
Radnik godinama na klinici podmetao svoju spermu umesto onu od donora: Zatrudnelo bar 11 žena
Foto: Pixabay
U izveštaju haške TV Omroep Vest navodi se da je zaposleni to činio u periodu između 1979. i 1985. godine, prenosi Nederland Tajm.
 
On nije bio registrovan kao donor, a kasnije se ispostavilo da je koristio imena muškaraca donora i podmetao svoju spermu za veštačku oplodnju.
Klinika za lečenje steriliteta SMCG u Lajdenu više ne postoji, ali Medicinski centar Kindervens (MCK), koji upravlja arhivom klinike SMCG, pokušava da dođe do žena koje su se u tom periodu lečile od steriliteta i mogućih potomaka bivšeg zaposlenog, koji je, kako navode u Centru, začeo najmanje 11 dece.
 
Slučaj je izašao na videlo prošle godine kada se pokazalo da dvoje dece donatora koja bi na papiru trebalo da budu u srodstvu, nemaju DNK podudaranje.
Nakon provere svojih DNK u međunarodnoj bazi podataka MiHeritage, pokazalo se da je jedna od žena u srodstvu sa još dvoje dece istog donora i 2017. godine se ušlo u trag laboratorijskom radniku koji je počinio krivično delo.
 
Haška TV Omroep Vest navodi da je laboratorijski radnik priznao da je koristio sopstvenu spermu u programima plodnosti za dvoje dece koja su mu ušla u trag 2017. godine.
  • mileva

    15.01.2024 05:04
    Za alimentaciju proslo vreme ali za nasl ee dstvo nije tesko njemu postace beskucnik
  • E, sad

    11.01.2024 14:01
    @ imi
    Pa oni su njegovi naslednici što dokazuje DNK-a
  • E, sad

    11.01.2024 12:27
    @p
    To je krivično delo. Bolnice imaju doniran materijal a šta je kreten radio. Isti si kao on. Poštedi me tvojih glupih komentara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom