Norveška obustavlja usvajanja dece sa Filipina, Tajvana, iz Tajlanda i Južne Koreje

Norveške vlasti su odlučile da obustave proces usvajanja dece sa Filipina, Tajvana, iz Tajlanda i Južne Koreje, zbog više navodno ilegalnih slučajeva, navodi list VG.
Norveška obustavlja usvajanja dece sa Filipina, Tajvana, iz Tajlanda i Južne Koreje
Foto: Pixabay
Većina dece koja su usvojena u Norveškoj stigla su iz Južne Koreje, Tajlanda, Kolumbije, sa Tajvana i Filipina, navodi AP.
Šef norveške Direkcije za decu, mlade i porodična pitanja Hege Nilsen izjavila je da je potrebno preispitati sistem usvajanja, posle medijskih tvrdnji o ilegalnim postupcima. Navodi se da su neka deca sa Filipina prodata i da imaju falsifikovane krštenice.
U novembru je Direkcija zabranila usvajanje dece sa Madagaskara, zbog mogućnosti da se ne poštuju međunardni standardi.
 
Norveška ima tri privatne agencije koje se bave usvajanjem dece iz Tajlanda, Južne Koreje, Južne Afrike, Mađarske, Bugarske, Češke, Kolumbije, Perua, sa Tajvana i Filipina.
  • ko usvaja

    16.01.2024 20:43
    Iz Srbije?
  • Hranitelj

    16.01.2024 18:24
    Ozbiljan neki biznis ?
    "Norveška ima tri privatne agencije koje se bave usvajanjem dece iz.."
    - Unosan biznis na sumnjivim osnovama !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom