Najbolje plaže na Jadranu

Hrvatska obala ove godine ima 116 plaža i 20 marina sa plavom zastavicom a u Crnoj Gori plava zastavica vijori se na 19 plaža, dok nijedna marina nije ponela to obeležje.

Hrvatska obala ove godine ima 116 plaža i 20 marina sa plavom zastavicom a u Crnoj Gori plava zastavica vijori se na 19 plaža, dok nijedna marina nije ponela to obeležje.

U Crnoj Gori najviše plavih zastavica ima na Velikoj plaži kod Ulcinja: ukupno sedam. Sledi Herceg Novi sa četiri plave zastavice. Plave zastavice dobile su i plaže Plavi horizont i Oblatno kod Radovića.

Tačan spisak plaža koje nose ovo obeležje možete pročitati na internet stranici blueflag.org.

Kriterijumi za dobijanje ekološkog obeležja plava zastavica su  kvalitet vode, čistoća plaže, bezbednost i usluge te vidljiva obaveštenja o zaštiti životne sredine.

Obeležje se dodeljuje se od 1985. godine od strane neprofitne organizacija "Foundation for enviromental education" (FEE). U 2010. godini 3450 plaža i marina  u 41 državi dobilo je oznaku plave zastavice.

  • mafy mne

    07.09.2011 16:12
    montenegro zakon
    idite vi u grcku tursku itd punite im dzepove umjesto kod brace...toliko o patriotizmu...ccc.lol
  • Svitac

    04.08.2010 13:06
    U Crnoj Gori, sve plaže imaju plave zastavice. Ali su na pola koplja...
  • Biciklista

    21.07.2010 16:43
    Ma nemoj
    Ma nemoj, prijatno kupanje u crnogorskim g...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.