FOTO: Smrtonosno jezero u Rusiji u kome se ne sme kupati

Jezero Karačaj nalazi se na planini Ural u Rusiji i toliko je zagađeno nuklearnim otpadom, da samo stajanje sat vremena blizu njega može da vas ubije.

Jezero Karačaj nalazi se na planini Ural u Rusiji i toliko je zagađeno nuklearnim otpadom, da samo stajanje sat vremena blizu njega može da vas ubije.

Plivanje u ovom jezeru može da bude greška koja će vas koštati života, jer se u njega baca nuklearni otpad iz nuklearnog objekta "Udruženje Majak Proizvodnja", koje se nalazi u blizini i to mesto bilo je poprište mnogih nesreća.

Kako bi se kontrolisala količina zračenja u ovoj oblasti, nuklearni otpad se upumpavao u ogromne bačve koje su jednog dana eksplodirale. Zbog ove nesreće raširila se radioaktivna materija preko 9.000 milja i uništila je zalihe hrane za 300.000 ljudi.

Otpad je bačen u jezero koje je nastavilo tako da zagađuje ovu oblast. Tada se pojavila i suša koja je širila otrovne čestice prašine svuda po okolini, ostavljajući oblast nenastanjivom.

  • Хајнал Чурушки

    15.04.2015 08:18
    Подморница
    То што се тамо десило је страшно, али ја бих хтео да питам аутора текста у ком контексту је објављена слика подморнице, која је осигурана понтонима да се не би потопила, или је уз помоћ њих извађена са дна језера(!?), а можда та фотографија нема никакве везе са текстом.
  • 14.04.2015 07:36
    Armagedon.
    Znači nuklearni otpad iz jezera se širi po podzemnim vodotocima trujuči sve više pitke vode u Rusiji. Još i radioaktivna prašina iz jezera može stotinama kilometara da leti u sušnim periodima. Samo treba čekati kada će Rusi nestati jednog dana, jer su previše glupi. I šta je sa ispravanjem radiaktivne vode iz tog jezera koja se skuplja u oblake i koja se šire po čitavoj planeti? Možda zato i prete Evropi nuklearnim bombama, jer znaju da im je sve jedno dali će nestati od sopstvenog radioaktivnog otpada ili u nuklearnom ratu. Strašno.
  • komsha

    14.04.2015 06:54
    magarci
    ne treba sa rusima imati posla...
    svaki put nam se obije o glavu bilo kakva saradnja sa njima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.