Koliko Crna Gora zarađuje od turizma?

Ovogodišnji prihodi od turizma u Crnoj Gori iznosiće oko 830 miliona evra, od čega u zimskoj sezoni oko 20 miliona evra, rekla je direktorka crnogorske Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.
Kukavičićeva je rekla da je Crna Gora prošle godine od turizma u zimskoj sezoni imala prihod od oko 18 miliona evra, a ukupna zarada je iznosila 800 miliona evra.
 
Ona je navela da je Crnu Goru prošle godine posetilo oko 670.000 turista, a ove godine očekuje se još veći broj.
 
Kukavičićeva kaže da su zimske prioritetne destinacije ove godine na jugu Crne Gore Bar, Budva, Tivat, Herceg Novi i glavni grad Podgorica sa interesantnim paket aranžmanima, a na severu Žabljak, Kolašin, Vučje i Rožaje.
 
Na promociji zimske sezone i novogodišnjih dočeka, Kukavičićeva je rekla da će turisti moći da uživaju u zimskom raftingu, jahanju konja, džet skiju, kao i mnogobrojnim karnevalima i feštama koje će se održavati na gradskim trgovima.
  • Zivan

    27.11.2016 18:13
    izgleda da će Đetići za koju godinu od turizma prihodovati i više od milijarde evra, lep uspeh!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.