U 2017. putovaćemo u prošlost

Godinu na izmaku obeležila su brojna otkrića za one koji vole da putuju, od napredne tehnologije u hotelskim sobama do onih u avijaciji.
Hoteli i letovi
 
Kontrola svetla u sobama glasom. Ovakve sobe, gde možemo da palimo i gasimo svetlo glasom, već postoje u Aloft hotelima. 
 
Kartice kao ključevi postaće prošlost. Uskoro će se koristiti otisak prsta ili skeniranje zenice.  Hoteli će imati svoje bašte povrća, voća, začina, kao i vinograd. Na primer "Bellevue" hotel u Hrvatskoj ima svoju baštu na krovu. 
 
Nove kabine u avionima, sa podešenim svetlima i pomoćnim efektima, koji će pomoći u smanjivanju efekta džet-lega. 
 
Aerodromi će identifikovati putnike koji kasne, pomoću 33 informacije, uključujući klasu u kojoj se voze, nacionalnosti, prtljaga i tipa aviona. Oni će biti ukrcani u kasnije linije, ili će se obezbediti autobus do aviona.  Pićemo "digitalne pilule". Nedavno je "Britiš ervejz" razila "digitalnu pilulu", gutajući senzor koji će prenositi podatke avionskoj posadi o tome kako se osećate i kakve su vaše potrebe tokom leta.
 
Iskustva
 
Ture koje vas vraćaju u prošlost. Viator je razvio brojne ture kreirane uz pomoć virtuelne realnosti, uključujući i dvočasovnu turu o Pompeji. Noseći 3D VR naočare, bićete u mogućnosti da se vratite u vreme i posetite grad kakav je nekada izgledao, posmatrajući istorijske rekreacije. 
 
Rezervisaćemo dron-odmore. Kome su potrebne slike ili telefon kada možete da imate svoj privatni film? Vaše putovanje može da se snima dronom iz vazduha.

Teme

hotel
  • Putovanje u prošlost

    01.01.2017 10:38
    Mi već petu godinu putujemo u prošlost. Vraćamo se u "slavne" devedesete. Svejedno, srećna vam nova godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja