Koje su sve moguće prevare na aerodromu

Kad kao turista dođete u strani grad, uvek postoji mogućnost da će neko, odmah čim sletite, pokušati da vas prevari. Zato je britanski Dejli Mejl napravio kratak vodič sa upozorenjima na stvari kojih se treba čuvati na aerodromima.
Koje su sve moguće prevare na aerodromu
Foto: Pixabay
1. Osoba koja vam odvlači pažnju 
 
Stigli ste, uzeli kofer, spremate se da idete dalje - ali nailazi neki čovek i započinje priču sa vama. Bezbrižno ostavljate kofer sa strane, ali dok vi sa njim "naklapate" njegov kompanjon "operiše" po vašem koferu. Šta reći nego, čuvajte se suvišnih razgovora na aerodromima. 
 
2. Besplatan Wi-Fi 
 
Nipošto se ne povezujte na "unsecured" Wi-Fi hotspotove, pošto na taj način neko može da "provali" u vaš telefon, "poigra" se lozinkama, nalozima i sličnim stvarima... 
 
3. Pomoć sa nošenjem torbi 
 
Nije retkost da vam na aerodromu priđe osoba i ponudi vam nošenje prtljaga. Vi pristanete, ali nakon dolaska do taksija, čovek ne želi da vam vrati prtljag i traži da mu platite daleko veću cifru od realne. Nemojte se bezveze dovoditi u ovakve situacije, već potražite službenog nosača - ima ih dovoljno. 
 
4. Džeparenje 
 
U gužvi ste na aerodormu, tražite prevoz do grada, novčanik i dokumenta ste na sekundu stavili u zadnji džep, a nakon što ste se malo izmakli iz gužve, shvatite kako se oni tamo više ne nalaze. Bez puno filozofije, vredne stvari uvek držite na mestu do koga lopovi ne mogu da dođu, jer poslednje što vam treba je da na putovanju ostanete bez novca i dokumenata. 
 
5. Odbor za doček 
 
Sa hotelom u kome odsedate dogovorili ste da po vas pošalju taksi. I ovde budite oprezni i raspitajte se ko tačno dolazi, jer postoje šanse da će više od jedne osobe držati natpis sa vašim imenom na aerodromu. Postoji mogućnost da neki recepcionari pošalju nekog svog da vas pokupi, a taj prevoz zna da bude znatno skuplji. Tako da, uvek se raspitajte ko točno dolazi po vas. 
 
6. Neispravan taksimetar 
 
Nakon vožnje taksista vam obašnjava da se taksimetar pokvario i zaračunava vam znatno viši iznos od onog koji bi trebalo. Na ovo posebno pripazite, a probleme izbegnite tako što ćete se odmah dogovoriti za cenu i koristiti usluge pouzdanih kompanija.
  • Nestalo mi goriva

    30.06.2018 20:45
    Da...
    Taxista je i žito zapalio.
    Da...
    Jel' vam lakše sad?
  • MMS Car

    24.06.2018 20:31
    Prevare
    Taksisti su prvi koji bi da vas prevare.
  • Gladius et anus

    11.06.2018 06:59
    Maximus
    Има ли веће преваре од аеродромских такси на Николи Тесли?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja