Poznata tajlandska plaža zatvorena zbog ekološke katastrofe

Tajlandske vlasti su saopštile da će prelepi zaliv koji se proslavio u filmu "Plaža" (The Beach), biti zatvoren na neodređeno vreme, dok se ne oporavi od godina ekološke štete koju je uzrokovao preveliki broj turista.
Poznata tajlandska plaža zatvorena zbog ekološke katastrofe
Foto: Pixabay
U martu je bilo objavljeno da će turistima pristup zalivu Maja biti zabranjen od 1. juna do 30. septembra.
 
U objavi od ponedeljka je navedeno da će zaliv, deo nacionalnog parka, biti zatvoren "od 1. oktobra 2018. nadalje dok se morski prirodni resursi ne vrate u normalno stanje".
 
Procena Odseka za očuvanje nacionalnih parkova, divljih životinja i biljaka je da se zaliv Maja nije dovoljno oporavio tokom četiri meseca bez turista.
 
Plažu u zalivu Maja je posećivalo u proseku 200 brodova i 4.000 ljudi dnevno.
 
Nedavna istraživanja morskih biologa su pokazala da je veliki deo koralnih grebena u tom području nestao, kao i gotovo čitav živi svet u moru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja