VIDEO: Virtuelno posetite tajne odaje Keopsove piramide

Keopsova ili Kufu piramida je definitivno najveća piramida koja je jedina sačuvana od sedam čuda antičkog sveta. U originalu je bila visoka 146,5 metara, dok danas ima 138,8 metara.
VIDEO: Virtuelno posetite tajne odaje Keopsove piramide
Foto: Pixabay
Njen graditelj, faran Kufu poznatiji pod grčkim imenom Keops, gradio ju je, kako se smatra, prema mišljenju egiptologa, oko 20 godina – između 2509. i 2483. pre Hrista.
 
U piramidi se nalaze brojni hodnici i prolazi i tri ogromne komore, a svakako je najpoznatija Velika galerija, najveće odaje do sada otkrivene u njoj.
 
Zahvaljujući 3D videu Bi-Bi-Sija dobili smo priliku da virutelno prošetamo kroz čvrste kamene blokove i da otkrijemo skrivene prolaze i prostorije.
  • Zoki

    07.10.2018 19:25
    Fascinantno .
  • Student

    06.10.2018 08:18
    Vau!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.