Turisti u Veneciji kažnjeni 950 evra zbog kafe

Par nemačkih turista pokušao je da skuva kafu u blizini venecijanskog mosta Rialto, zbog čega su kažnjeni sa 950 evra, pa im je naloženo da napuste grad.
Turisti u Veneciji kažnjeni 950 evra zbog kafe
Foto: Pixabay
Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina smestili su se na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou. Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih sa 950 evra, zbog neprikladnog ponašanja. 
 
Takođe im je rečeno da napuste grad, u skladu sa nedavno usvojenom odlukom gradskog veća. Od kako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta. 
 
"Veneciju treba poštovati, a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele, treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kažnjeni i isterani", rekao je gradonačelnik Venecije Luidji Brunjaro. 
 
Propis usvojen u maju tiče se pravila pristojnog ponašanja, čistoće, i bezbednosti koja treba da se poštuje u gradu suočenim sa masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta. 
 
Predviđeno je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše. 
 
Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.
  • Vukadin

    21.07.2019 04:11
    Bio sam u Veneciji. Na celom ostrvu nema jedan javni WC. Ko hoće da ide, mora u restoran. Pica parče 6€. Voda 3€. Ali ajde ipak je jedna Venecija.
  • Cole

    20.07.2019 21:00
    Zasto onda ne zabrane ulaz u grad ako su im turisti toliko dojadili. Kao da su ubili nekog pa ih proterali iz grada a ne skuvali kafu na ulici vau, kakvi kriminalci, treba da ih je sramota. A sto je neka muljava kafa u kaficu 9e i parce lazanje 35e koje po kolicini podseca na pticiju hranu to je u redu... naravno da ne treba svasta dopustati ali ovo je smesno!
  • Ne radujem se

    20.07.2019 20:09
    Interesantno je kako, nemamo kompletne podatke o tome kako su pokušavali da skuvaju kafu.
    Da li su palili vatru, imali primus na gas ili štogod drugo?

    Me]utim, i pored toga, nevi]eno je odu[evljenje kažnjavanjem drugih.
    Mene zaista ne interesuje koje su nacije ti turisti.
    Niti mislim da imaju bilo šta sa politikom svoje zemlje.

    Poznata mi je neviđena skupoća Venecije i dranje turista na svaki mogući način.
    I uopšte se ne radujem ovakvim kaznama, jer, takvo radovanje je moguće kao ventil nad spostvenim mukama, samo do onog trenutka dok se i sami ne nađete na udaru neke od kazni, regulacione politke neke od vlasti.

    A sa rastućim zatvaranjim svih turističkih destinacija, jedno je sigurno, turizam će sve više odumirati.
    Na kraju će ostati samo krstarenja za super bogate i one koji žele da se maksimalno iživljavaju uz pomoć novca, na kruzerima gd ene važe maltene ljudski zakoni, a kamoli državni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.