Šarganska osmica ponovo saobraća

Juče je zvanično otvorena letnja sezona vožnje vozom "Nostalgija", koji svake godine privlači sve veći broj turista.

Juče je zvanično otvorena letnja sezona vožnje vozom "Nostalgija", koji svake godine privlači sve veći broj turista.

I ove sezone standardni red vožnje važi na tom delu pruge, dok će u pravcu Višegrada vozovi saobraćati prema naručenim turama, za koje su najviše zainteresovani strani turisti, javlja B92.

Uz trubače i dobro raspoloženje putnika, u Mokroj Gori je zvanično je otvorena letnja sezona vožnji Šarganskom osmicom. Među putnicima bilo je i onih koji će po prvi biti u vozu Nostalgija, ali i onih koji su već redovni.

Početak sezone obeležila je vožnja i domaćih i stranih turista. Od ove sezone Železnice Srbije očekuju rekordnu posetu, kaže generalni direktor Milovan Marković.

"Pre svega, to je atrakcija za sve one koji dolaze. Naravno da i veliki broj posetilaca i veliki broj putnika, koji prevezemo u toku jedne godine, u ovoj sezoni očekujemo 100.000 ljudi da prevezemo ovde u Mokroj Gori, pokriva troškove i to nam je najvažnije u ovom trenutku. I sve ono što se pojavi kao profit, ponovo vraćamo u razvoj ove ponude“, kaže Marković.

Železnički muzej u Mokroj Gori novu sezonu dočekuje sa novim sadržajima. Ono što se ne menja jeste tačan red vožnje, jer vozovi koji idu Šarganskom osmicom ne kasne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.