Kineski turisti zainteresovani za Srbiju

Pretraživanje ključne reči "Srbija" na turističkom portalu u Kini Mafengwo, u martu je povećano za 480 odsto, a pretraga "vodič kroz Srbiju" porasla je za 279 odsto, objavili su kineski mediji Global Network i Global Times.
Kineski turisti zainteresovani za Srbiju
Foto: Pixabay
Feng Rao, direktor Istraživačkog centra za turizam Mafengwo, rekao je da su kineski turisti zbog pandemije virusa korona obustavili putovanja, ali da očekuju da će moći da realizuju turističke planove nakon što epidemija prođe.
 
"Srbija je prvobitno bila glavna destinacija u Evropi, a njena uzlazna popularnost u Kini u vreme borbe protiv epidemije najverovatnije će podstaći dolazak velikog broja kineskih turista u bliskoj budućnosti", kazao je Feng.
 
Global Times ukazuje na međusobnu pomoć koju su građani dve zemlje pružili jedni drugima u borbi protiv Covida-19.
 
Bloger za putovanja pod imenom "Hej, ovo je Susu" postavio je video snimak o putu u Srbiju na kineskoj društvenoj mreži Sina Veibo, koji je prikupio više od 10.000 lajkova i repostova.
 
Mnogi korisnici su podelili uspomene sa putovanja u Srbiju ili priče o prijateljima koje su stekli u Srbiji.
 
Ambasada Srbije u Kini otvorila je 18. marta nalog na Veibu i do sada ima 534.000 pratilaca.
 
Ispod nedavnog posta ambasade u kojem se navodi da kineskim posetiocima nisu potrebne vize za Srbiju, neki od pratilaca su istakli da je Srbija bila prva evropska zemlja koja je ukinula vize za kineske državljane. U komentarima ispod posta ambasade, kineski građani zatražili su direktne letove između dve zemlje, izražavajući interesovanje da posete Srbiju.
 
"Posetioci iz Kine čine većinu turista u Srbiji, a pojedine atrakcije u toj zemlji su poznatije u Kini nego u Srbiji", piše Global Times, navodeći kao primer kućicu na reci Drini nedaleko od Bajine Bašte.
  • Ns

    29.04.2020 19:17
    Fašistički
    Kinezi su najbrojniji turisti u Srbiji. Direktno su digli ceo sektor turizma u Srbiji, a sa njim i sve ostale. Indirektno digli plate svima u zemlji. Vi ih pljujete ovde i omalovažavate. Koliko samo hiljada naših ljudi radi u Kini. Svoje dvorište nikada niste očistili i ne želite. Živeo kineski narod, kakav god da je!
  • Joca

    06.04.2020 20:00
    Daćemo vam i Bajinu Baštu i Drinu i kućicu, državnu upravu i sve zaposlene u javnom sektoru,
    Ima toliko lepših i bogatijih zemalja, idite tamo - i ja bih išao tamo da mogu al' pošto ne mogu idite vi pa javite kako je bilo.

  • Јое

    06.04.2020 19:08
    Расисти
    Колико је овде расизма. Срамота ме је што сте ми суграђани.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.