Korzika kažnjava sa 135 evra putnike koji se ne testiraju na kovid

Vlasti na mediteranskom ostrvu Korzika uvešće obavezu prethodnog testiranja na Covid19 za sve posetioce koji dolaze sa francuskog kopna za božićno-novogodišne praznike, od 19. decembra do 8. januara.
Korzika kažnjava sa 135 evra putnike koji se ne testiraju na kovid
Foto: Pixabay
Mera je neoubičajena po tome što Korziku izdvaja od svih regiona kontinentalne Francuske, koji ne zahtevaju testove za putovanja između njih.
 
Prema merama koje je ovog vikenda najavio glavni administrator francuske vlade za Korziku Paskal Lelarže, svi putnici stariji od 12 godina moraće da imaju negativan test ne stariji od 72 sata pre nego što avionom ili brodom krenu na ostrvo, prenosi AP.
 
Policija na aerodromima i lukama na Korzici vršiće provere, a putnici će morati da budu u mogućnosti da predoče papire iz laboratorija ili farmaceuta koji dokazuju da su testirani. Putnici će morati da popune i obrazac kojim potvrđuju da su testirani negativno.
 
Novčanu kaznu od 135 evra mogu naplatiti putnicima koji se ne testiraju.
 
Lelarž je upozorio i na moguće pravne postupke protiv ljudi koji zaraze druge. Mere su usmerene na smanjenje stope zaraze na Korzici, koje su daleko niže od nacionalnog proseka, i na zaštitu ostrvskih bolnica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja