Panoramska gondola na Zlatiboru počinje da radi

Panoramska gondola na Zlatiboru, jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, danas počinje da radi.
Panoramska gondola na Zlatiboru počinje da radi
Foto: Youtube screenshot (KTV Televizija)
Direktorka JP "Gold gondola" Bojana Božanić rekla je Tanjugu da sa početkom rada gondole ova planina ulazi u novu eru turizma.
 
"U narednih sedam do 10 godina očekujemo da, zahvaljujući i gondoli, ostvarimo 10 miliona noćenja i dovedemo milion turista tokom godine na Zlatibor. Gondola će omogućiti i realizaciju novih projekata na njenoj trasi, koji će upotpuniti turističku ponudu raznim komercijalnim sadržajima", rekla je Božanićeva.
 
Ona ističe da je zlatiborska gondola najduža panoramska gondola na svetu i da će vožnja trasom dugom devet kilometara trajati oko 25 minuta u jednom smeru.
 
"Od ponedeljka će gondola raditi tokom zime od 8:30 do 15 časova. Prvih 10 dana rad gondole će nadzirati radnici francuske firme Poma, čija je oprema. Svi radovi su privedeni kraju, upotrebna dozvola je dobijena, zaposlili smo dovoljan broj radnika preko agencije, tako da turisti mogu bezbedno da uživaju od ponedeljka u upoznavanju Zlatibora iz druge perspektive", navela je Božanićeva.
 
Cena vožnje gondolom od Zlatibora do Tornika biće 1.000 dinara u oba smera za odrasle i 550 dinara za decu.
 
Izgradnja gondole koštala je opštinu Čajetina 13 miliona evra, a radovi su početi pre pet godina.
  • ćoMi

    11.01.2021 18:12
    Ne znam šta bi toj seljani pomoglo, ali mene videti neće!
  • Keva

    11.01.2021 17:07
    @Vlada
    Niko nas ne tera niti je pod obavezno da navedeno obidjemo. To su njihove ponude pa ko moze plati. I u Beogradu je skupo piće pa su krcati lokali . Moze u planini da se uziva i bez materijalnih dodataka. I da, rado Cu se provozati Gondolom jer vetujem da je pogled i osecaj neprocenjiv.
  • Vlada

    11.01.2021 11:34
    Odes na Zlatibor sa porodicom, okrenes jedan krug gondolom 3100 din. Sednes da popijes pice, 1500 din. Odvedes decu u Dino Park 1500 din. Ako jos i pojedes nesto ode 100 eura dok trepnes. Svetski, nema sta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.