Kako sa bebom na letovanje?

Roditelji su često u nedoumici da li je "pametno" voditi bebu na putovanje.
Roditelji su često u nedoumici da li je "pametno" voditi bebu na putovanje.

Mnogi se stoga odriču letovanja, plašeći se da tek rođenom detetu neće prijati promena klime i mesta boravka. Međutim, stručnjaci tvrde da će bebama starijim od dva meseca, koje dobro napreduju i nemaju zdravstvenih problema, izuzetno prijati boravak na svežem vazduhu, posebno tokom leta. Na moru ili u planinskim krajevima bebe bolje jedu i spavaju, i manje su nervozne. Da bi putovanje bilo prijatno, roditelji bi trebalo da obrate pažnju na nekoliko bitnih činjenica...

Klima-uređaj u automobilu ima i prednost i nedostatke. Vodite računa da u automobilu temperatura tokom puta bude optimalna, odnosno da ne bude previše toplo ili hladno. Stakla u kolima obavezno zaštitite od sunca. S vremena na vreme, odškrinite prozore da bi ulazio svež vazduh, ali ne pravite promaju.

Na put sa bebom najbolje je da krenete rano ujutru posle prvog obroka, jer je tada odmorna i najbolje raspoložena. Blagovremeno se spakujte, prethodnih dana napravite listu neophodnih stvari kako ne biste ništa zaboravili.

Izbegavajte suviše daleke destinacije kako biste mogli da se brzo vratite kući ukoliko detetu ne bude bilo dobro. Ako primetite bilo kakve neobičnosti u vezi s bebinim izgledom ili ponašanjem, konsultujte se sa pedijatrom.

Vodite računa da smeštaj u kojem ćete da boravite sa bebom bude čist, provetren i osunčan. Majke koje doje decu trebalo bi da se kvalitetno hrane tokom odmora i ne izlažu većim fizičkim naporima.

  • Wesna

    02.07.2011 09:19
    More,more...
    Mi idemo za Grčku,AUTOBUSOM!!!Ludi ili ne...Videćemo!! Sin 6 god,a ćerka 1 god!! :-))))
  • ns

    26.06.2011 04:55
    mi preskačemo još smo mali. za godinu dana Tasos kolima!
  • nas troje palimo

    24.06.2011 18:00
    stara frajla jadrana
    opatija,najblize more

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.