Ajfelova kula od 16. jula ponovo otvorena za posetioce

Ajfelova kula, zatvorena od 29. oktobra koronavirusa, biće ponovo otvorena za posetioce od 16. jula, saopštila je uprava tog pariskog spomenika.
 Ajfelova kula od 16. jula ponovo otvorena za posetioce
Foto: Pixabay
Čuvenu kulu će tokom leta dnevno moći da poseti do 10.000 ljudi, koliko je bilo u leto 2020. godine, navelo je udruženje SETE koje upravlja spomenikom.
 
Afjelova kula visoka je 324 metra i jedan je od simbola Pariza. Sagradio ju je Gustav Ajfel 1889. godine kao eksponat za Svetsku izložbu povodom proslave stogodišnjice Francuske revolucije.
 
Kada je kula sagrađena, mnogi Parižani su smatrali da je ruglo i da je treba srušiti, a danas ima reputaciju jednog od remek dela svetske arhitekture.
 
Ajfelovu kulu, koju neki nazivaju Čeličnom damom, pre koronavirusa dnevno je posećivalo oko 25.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.