U Puli svečano dočekan avion Er Srbije, prvi posle dvogodišnje pauze

Avion kompanije "Er Srbija" iz Beograda danas je svečano dočekan na aerodromu u Puli.
U Puli svečano dočekan avion Er Srbije, prvi posle dvogodišnje pauze
Foto: Pixabay
To je prvi avion te kompanije u Puli posle dvogodišnje pauze. Prevezao je iz Beograda 54 putnika koji su uglavnom došli na odmor u Istru. 
 
Na liniji Beograd-Pula-Beograd od danas do 12. septembra četvrtkom i nedeljom leti avion tipa ATR 72 sa 66 sedišta. Let traje 45 do 50 minuta.
 
Današnji let je bio nešto duži jer je avion skrenuo s puta da bi putnici iz vazduha videli Brione, gde je nekada s gostima iz inostranstva letovao predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito, a sada je to ostrvo nacionalni park, hotelski i kongresni centar.
 
Direktorka pulskog aerodroma Nina Vojnić Žagar, koja je zajedno sa zaposlenima dočekala avion, izrazila je zadovoljstvo što ponovo dolaze avioni "Er Srbije" koji od 2019. nisu sletali u Pulu i najavila skori povratak aviona i drugih aviokompanija.
 
Ovog vikenda je u Istru stiglo više od 145.000 putnika, mahom iz inostranstva, a najviše je Nemaca, Slovenaca, Austrijanaca i Italijana.
 
Turistička zajednica Istarske županije kaže da su kuće za odmor i vile s bazenima i ove godine "adut istarskog turizma" jer gostima pružaju mir i fizičku distancu potrebnu tokom pandemije korona virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja