U Srbiji veliki broj aranžmana za Novu godinu i đački raspust rasprodat

U Srbiji je veliki broj kapaciteta za Novu godinu i đački raspust rasprodat.
U Srbiji veliki broj aranžmana za Novu godinu i đački raspust rasprodat
Foto: Pixabay
To je rekao direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić, koji je dodao da sa najpopularnijih destinacija ima informaciju da su njihovi kapaciteti puni i više od 90 odsto. 
On je za Tanjug rekao da najveće interesovanje postoji za srpske planine Zlatibor, Staru planinu, Kopaonik, Divčibare, Zlatar, kao i za pojedine banje i veće gradove.
"Trebalo bi da ovo bude dobra sezona. Ipak, živimo u vreme pandemije i ono što nas najviše sprečava jeste ta neizvesnost šta će biti i kako ćemo se ponašati vezano za pravila pod kojima možemo da boravimo i putujemo. Tako je i kada je reč o Srbiji", rekao je Seničić.
 
Podseća da u ovom trenutku još nema zvanične informacije od Kriznog štaba da li će biti dozvoljeno okupljanje na otvorenom i u zatvorenom prostoru.
 
"Kada bi se uvele neke restrikcije, kada je reč o proslavi Nove godine konkretno, mislim da bi to značajno uticalo na popunjenost kapaciteta. To je ono što možemo sa sigurnošću da tvrdimo", ističe Seničić.
 
Kada je reč o destinacijama van Srbije za koje se naši građani odlučuju, Seničić navodi da je najzanimljivija Jahorina jer se do te planine putuje bez bilo kakvih ograničenja. Od ostalih destinacija srpskim građanima u ponudi su, kaže Seničić, Bugarska, Mađarska, Turska, Grčka, ali u koje možemo uz određena ograničenja kao što su vakcine i testovi.
 
Kada je reč o premijum skijalištima u Francuskoj, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, tu su građani Srbije, ukazuje Seničić, dosta limitirani.
 
Dodaje da građani Srbije ne mogu da putuju u Italiju jer se tamo nalazimo na tzv. "crvenoj listi", u Francuskoj su vrlo restriktivni uslovi koji se menjaju iz dana u dan, dok u Austriju građani Srbije mogu sa zelenim sertifikatom.
 
Kaže da još nije poznato kakva će pravila važiti u tim ski centrima i dodaje da se te informacije očekuju do katoličkog Božića.
 
Seničić navodi da su u ponudi i toplije destinacije kao što su Egipat, Dubai, Zanzibar.
 
"Ipak, za razliku od perioda pre korone, sužen je broj destinacija. Mi smo za novogodišnje praznike imali najveći broj ponuda i putnika vezano za zapadnoevropske gradove da li autobuskim ili avio-prevozom, a ove godine toga nemamo", zaključio je Seničić.
  • Todor

    22.12.2021 09:52
    Todor
    Meni je zbog korone treći put odložena operacija,žučne kese! Novca za privatnika nemam i sada posle ovih slavlja opet ulazimo u kovid sistem! A ja...i mnogo tezi pacijenti cemo umreti zbog čega? More marš u tri lepe!
  • X

    22.12.2021 09:14
    X
    Rado Srbi umiru zbog malo slavlja!
  • Kosta

    22.12.2021 08:54
    Kosta
    Za ovako nesto,clanovi KS moraju krivicno odgovarati!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.