Zbog omikrona otkazano više od 2.000 letova uoči Božića

Aviokompanije su morale uoči Božića da otkažu više od 2.000 letova širom sveta, od kojih gotovo četvrtinu u SAD, suočeni sa omikron sojem kovida-19 koji je poremetio putovanja tokom praznika.
Zbog omikrona otkazano više od 2.000 letova uoči Božića
Foto: Pixabay

Prema portalu Flajtaver (Flightaware) u 16 sati po srednjeevropskom vremenu već je bilo najmanje 2.116 otkazanih letova, od kojih se 499 odnosi na putovanja vezana za SAD, bilo da se radi o međunarodnim ili unutrašnjim letovima. Juče je otkazan 2.231 let.

Na upit agencije Frans pres brojne aviokompanije su kao glavni razlog za otkazivanja navele novi talas pandemije koji pogađa i posadu.

Prema sajtu Flajtaver kompanija Junajted erlajns je morala danas da otkaže više od 170 letova, odnosno devet odsto planiralih letova.
 
Delta erlajns je otkazala 145 letova.
 
Otkazivanja su poremetila ovogodišnje očekivanje da će se ponovo vratiti putovanja za praznike, posle Božića 2020. koji je punom snagom bio pogođen pandemijom.
 
Prema procenama Američkog automobilskog udruženja, više od 109 miliona Amerikanaca treba da napusti svoje mesto stanovanja avionom, vozom ili kolima između 23. decembra i 2. januara, što je porast od 34 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja