FOTO: Avion 14 sati leteo sa ogromnom rupom na trupu

Avion avio-kompanije "An Emirates" leteo je iz Dubaija gotovo 14 sati s ogromnom rupom na trupu pre nego što je sleteo u Brizbejn.
"Putnički avion Airbus A380 (registracija A6-EVK) sleteo je u Brizbejn s rupom na trupu. Veruje se da je nastala zbog eksplozije gume pri poletanju iz Dubaija. Oprkos šteti, piloti su odlučili da nastave let za Brizbejn", navodi se uz fotografiju na društvenim mrežama.
Putnici su tokom leta prijavili posadi aviona da su čuli glasan prasak tokom leta iznad okeana.
Avio-kompanija je donela odluku da nastavi let, koji je trajao gotovo 14 sati, piše "Daily Mail". Kontaktirali su kontrolu vazdušnog saobraćaja prometa u vazdušnoj luci Brizbejn malo pre sletanja i izvestili je kako postoji mogućnost da im je pukla guma pri poletanju. Posada aviona zatražila je da ih dočekaju hitne službe pri sletanju, navodi Aviation Herald.
 
Prema rečima svedoka, radnici hitnih službi bili su šokirani veličinom rupe na trupu, a nadležni inspektori otkrili su i odvojeni šraf na nosu aviona. Nije poznato jesu li ta dva incidenta povezana.
 
"Čuo se glasan prasak i osetio sam ga kroz pod. Stjuardese su ostale mirne, prestale su da poslužuju hranu. Proveravali su krila i motore", kazao je jedan od putnika.
 
"U početku je bilo apsolutno zastrašujuće, stjuardese su znale da se dogodilo nešto ozbiljno i odmah su kontaktirale kokpit. Nastavili smo putovanje. Njihovo mirno držanje bilo je ohrabrujuće, verujem da su znali kako nije ništa katastrofalno", rekao je drugi putnik.
 
Avion je sigurno sleteo. 
  • Potvrda

    05.07.2022 11:48
    @Bojan
    Tako je, sedi di si ni za di si nisi.
  • Bojan

    05.07.2022 10:17
    Bolje je kod kuće
    Trebalo je da letim za Maltu. Odustajem, ostaću kod kuće. Svašta se dešava. Ovo je gore od korone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.