Hitrou ograničava broj putnika u odlasku na 100.000

Londonski aerodrom Hitrou saopštio je da će ovog leta ograničiti broj putnika u odlasku na 100.000 dnevno u nastojanju da ublaži poremećaje.
Hitrou ograničava broj putnika u odlasku na 100.000
Foto: Pixabay
Avio-kompanije na najprometnijem britanskom aerodromu već su odgovorile na apel vlade da smanje kapacitete, ali su sa Hitroua poručili da potrebno da se ide korak dalje, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da avio-kompanije, osoblje koje rukuje prtljagom i aerodrom mogu zajedno da opslužuju 100.000 putnika koji odlaze, da je ta cifra redovno premašivana poslednjih nedelja što je rezultiralo neprihvatljivim nivoom usluge.

"Neke avio-kompanije su preduzele značajne mere, ali druge nisu i smatramo da su sada potrebne dalje akcije kako bi se osiguralo da putnici imaju bezbedno i pouzdano putovanje“, naveo je glavni izvršni direktor Hitroua, Džon Holand Kej, u današnjem otvorenom pismu putnicima.
 
Dodao je da je aerodrom zbog toga doneo tešku odluku da uvede ograničenje kapaciteta od 12. jula do 11. septembra.
 
"Svesni smo da će to značiti da će neka letnja putovanja ili biti pomerena na drugi dan ili na drugi aerodrom ili će biti otkazana i izvinjavamo se onima čiju su planovi putovanja pogođeni", napisao je on.
 
Holand-Kej je napomenuo da prognoze pokazuju da će uprkos ovoj meri broj sedišta na odlaznim letovima tokom leta u proseku iznositi 104.000, što je 4.000 iznad limita.
 
Od avio-kompanija se traži da prestanu s prodajom karata za letnju sezonu kako bi se ograničile posledice za putnike.
  • Zasto

    14.07.2022 17:02
    Niko nece da zaposli vise radnika za prtljage

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.