Putnici u vozu čekali na semaforu 40 minuta: Mašinovođa zaspao

Vožnja vozom od Splita do Osijeka obično traje 13 sati, a putnici su ovog puta morali da putuju još duže jer je mašinovođa zaspao i nisu mogli da ga probude.
Putnici u vozu čekali na semaforu 40 minuta: Mašinovođa zaspao
Foto: Pixabay (ilustracija)
Voz Split – Osijek stigao je pred mesto Sveti Ivan Žabno, stao na semaforu i tu se zadržao dodatna 42 minuta. Ispostavilo se da je mašinovođa zaspao u kabini. 
 
Kako prenose hrvatski mediji, kolege su ga zvale na mobilni telefon, ali bezuspešno – sve dok mu na vrata nije pokucao šef stanice. 
Voz je na signalu stajao od 7.40h do 8.22h, prenosi RTL.
 
Za to vreme u vozu je čekalo 96 putnika koji za ovakvo kašnjenje neće dobiti nikakvu kompenzaciju. 
Naime, Hrvatske železnice isplaćuju naknadu za kašnjenje veće od sat vremena i to u visini od 25 odsto cene karte, tako da se mašinovođa ipak na vreme probudio.
 
Hrvatske železnice su samo potvrdile informaciju da je voz stajao na ulaznom semaforu železničke stanice, ali nisu želeli dalje da komentarišu.
 
Kako je na pitanje novinara odgovorio jedan od radnika železničke stanice, "pospani" vozač će biti sankcionisan i postupak će se sprovesti po Pravilniku o radu i Kolektivnom ugovoru HŽ-a.
 
"Na propust će vozač biti pismeno upozoren uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Takođe, biće upućen na Komisiju za naknadu štete zbog kašnjenja voza", rekli su i dodali da mašinovođa nije bio u alkoholisanom stanju.
  • Zeljos

    19.07.2022 16:31
    Signal
    Mašinovođa je stao ispred signala, ne semafora(deca za to dobijaju jedinicu u skoli). Strojovodja=masinovodja
    Prometnik=otpravnik vozova
    I jos nesto, otpravnik ne stiska tamo neke dugmiće nego radi vrlo odgovoran posao, odgovorniji i od masinovodje(jer ovaj sve radi po nalogu otpravnika)
  • Treba mu dat otkaz

    19.07.2022 11:48
    momentalni
    Strojovodja je osoba koja upravlja putnickim ili teretnim vlakom, a otpravnik ili kako se vec kaze je osoba koja samo pritisce botune kad dodje vlak. Greska u prijevodu, ima dosta razlika u nasim jezicima i u njihovim gramatikama.
  • Обсервер

    18.07.2022 12:10
    Добар је
    Није прошао кроз црвено....!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja