Pojačan nadzor na plažama Njujorka zbog sve učestalijih napada ajkula

Guvernerka Njujorka naredila je državnim agencijama da pojačaju nadzor na plažama Long Ajlenda, posle pet napada ajkula u prethodne dve nedelje.
Pojačan nadzor na plažama Njujorka zbog sve učestalijih napada ajkula
Foto: Pixabay
Iznenadni niz napada ajkula počeo je 30. juna na plaži Džons, ali srećom nijedan od njih nije imao smrtni ishod, navodi Rojters.
"Preduzećemo mere da pojačamo patrole i zaštitimo posetioce plaža od potencijalno opasnih situacija", izjavila je guvernerka Njujorka Keti Hočul.
Ona je zatražila isplatu prekovremenog rada i povećanje broja spasilaca na plažama za 25 odsto, raspoređivanje patrolnih čamaca, dronova i helikoptera, kao i distribuciju materijala kako bi ljudi na plažama bili upozoreni na opasnost od ajkula.
 
Prvi napad ajkule zabeležen je 30. juna u blizini plaže Džons, kada je jedan plivač ugrizen za nogu, a potom je 3. jula napadnut spasilac tokom treninga.
 
Četiri dana kasnije napadnut je drugi spasilac, koji je zadobio lakše povrede skočnog zgloba. Poslednja dva napada dogodila su se u sredu, kada su ajkule napale jednog surfera i jednog plivača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja