VIDEO: Uvala u Hrvatskoj na popisu najlepših evropskih plaža

"Od Grčke do Islanda, ovo su najlepše plaže na koje možete staviti svoj peškir", piše Easy Jet Traveller u svom popisu najlepših ecropskih plaža na kojem se našla i jedna skrivena hrvatska lepotica.
VIDEO: Uvala u Hrvatskoj na popisu najlepših evropskih plaža
Foto: Pixabay
Nije tajna da je šarmantna plaža Stiniva skrivena u istoimenoj uvali na ostrvu Visu svojim prirodnim lepotama očarala brojne turiste, a ugledni portali redovno je stavljaju na popise najlepših evropskih plaža.
Plaža Stiniva osvojila je 2016. titulu najlepše evropske plaže, a sada se ponovo našla na listi najčarobnijih plaža kojima je nemoguće odoleti.
"Najjužnije hrvatsko ostrvo Vis, do kog se dolazi jednosatnim putovanjem trajektom iz Splita, poznat je po svojoj tajanstvenoj lepoti, savršeno očuvanoj zbog decenija izolacije. Stiniva je savršen primer njegove očaravajuće lepote s belim liticama koje se uzdižu i poput vrata otvaraju put u tirkizno more. Uvala je 1967. proglašena značajnim pejzažem Hrvatske i od tada je čvrsto zaštićena, a uprkos turistima koji se spuštaju na njenu plažu posutu kamenčićima, Stiniva još ostavlja utisak tajnog kutka Hrvatske", piše Easy Jet Traveller dodajući insajderski savet za avanturiste koji se mogu okušati u penjanju strmim, klizavim stenama, ali u odgovarajućoj obući. 
 
 
Osim Stinive, na popisu su se našle i plaže Cala Macarelleta (Menorka, Španija), Cala d'Hort (Ibica, Španija), Praia de Benagil (Algarve, Portugalija), Navagio (Zakintos, Grčka), Spiaggia Grande (Positano, Italija), Reynisfjara (Island), Sarakiniko (Milos, Grčka), Spiaggia Rosa (Sardinija, Italija), Blue Lagoon (Ölüdeniz, Turska), Bolata (Kavarna, Bugarska) i El Golfo (Lanzarote, Španija).
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja