Stotine putnika zadržane na kruzeru kod obala Australije zbog gljivica na trupu broda

Stotine putnika čeka na kruzeru koji je usidren u blizini obale Australije da sa njegovog trupa budu uklonjene gljivice, pa da dobije dozvolu da uđe u luku.
 Stotine putnika zadržane na kruzeru kod obala Australije zbog gljivica na trupu broda
Foto: Pixabay (ilustracija)
Australijsko odeljenje za ribarstvo saopštilo je da su gljivice bioful možda štetne.
Zvaničnici su rekli da brodski trup mora biti očišćen.
Bioful je skup mikroorganizama, biljaka, algi ili malih životinja, i može preneti invanzivne vrste u stanište koje im nije prirodno.
 
Odeljenje za ribarstvo navelo je da je tretman gljivica bio uobičajena praksa za sva međunarodna plovila i da brod mora biti očišćen da bi se izbeglo da štetni morski organizmi budu uneti u australjiske vode.
 
"Agent brodske linije direktno je uključio profesionalne ronioce da očiste trup broda dok je usidren van australjiskih voda", dodala je ta služba.
 
Brod navodno nije dobio dozvolu da pristane ni na Novom Zelandu.
 
Jedan putnik napisao je na tviteru da je više od 800 ljudi ukrcano na brod i da su mnogi od njih uznemireni i ljuti zbog nemara kompanije.
 
Brod koji ima 14 spratova i može da preveze 930 osoba, napravljen 2018, navodno se usidrio oko 27 kilometara od obale, dok traje čišćenje.
 
U saopštenju, operator Viking priznao je da "ograničene količine" u odnosu na uobičajeni morski rast uklanjaju sa trupa broda i dodao da je to uticalo da brod propusti nekoliko pristaništa na svom planiranom putovanju.
 
Prema njihovim navodima očekuje se da brod otplovi u Melburn, gde bi mogao da stigne 2. januara, a gostima na brodu obećana je kompenzacija zbog događaja koji su uticali na njihovo putovanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.