San Francisko otvara ZOO vrt sa gej životinjama

Pošto već ima najveću koncentraciju gej populacije na svetu, San Francisko je odlučio da učini smeo potez - da otvori prvi Zoološki vrt sa gej životinjama!

Pošto već ima najveću koncentraciju gej populacije na svetu, San Francisko je odlučio da učini smeo potez - da otvori prvi Zoološki vrt sa gej životinjama!

"Apsolutno smo oduševljeni što ćemo sugrađanima dati ono što traže”, kazao je direktor SF Zoo-vrta Lajonel Viberli za Huffington Post. „Naše društvo je toliko raznovrsno, a i životinjsko carstvo je takvo, pa zašto ne bi postojao zoo-vrt koji odražava tu različitost?"

"Činjenica je da na svetu ima homoseksualnih i biseksualnih životinja, naročito među mačkama. Imamo čak i primere transseksualnog i transrodnog ponašanja. Nema razloga da životinje ne iskažu svoj neuobičajeni životni stil ako im damo poseban zoo-vrt u gradu čuvenom po gej vezama", smatra prof. Hoze Aragon, predsednik Katedre za zoologiju pri državnom Univerzitetu San Franciska.

Iako je gej zoo-vrt još uvek u fazi planiranja, verska desnica je već "na gotovs" oko mogućnosti nemoralnog ponašanja koje bi se moglo videti u vrtu. "Apsolutno smo protiv toga da trošimo novac poreznika na nešto što je uvredljivo, neprirodno, svetogrđe i, bez sumnje, traumatično za decu", kaže Kit Noron, predsednik Udruženja za nacionalnu etiku, fundamentalističke hrišćanske organizacije. "Zaista, da li biste vi voleli da vaša deca gledaju dve muške zebre u telesnom kontaktu?"

Ali prof. Aragon kaže da gej zoo-vrt nije stvar parenja dvojice mužjaka. "Gej životinje iskazuju i nesekusalno ponašanje. Posmatrali smo način na koji stvaraju prijateljske i partnerske veze, kako zajedno putuju, brane jedno drugo i podižu mladunce - kao i u ljudskom svetu. Osim toga, tu je visok faktor zabave - te životinje pevaju i igraju slično momcima iz grupe Village People".

  • 03.02.2012 11:14
    pa da
    zar to nije sasvim za ocekivati
  • Bozidar

    07.11.2011 12:58
    still not as gay as twilight!
  • Maja

    06.11.2011 09:15
    Mada sam protiv zoo vrtova, ovakva stvar je odlična za tvrdoglave glave. Kako će sada antigej populacija da kaže "Ma toga nema ni među životinja, stoga nije prirodno".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja